Agios Kirikos – Kastelorizo
Færger til Dodekaneserne
Agios Kirikos – Kastelorizo
Færger til Dodekaneserne
Færgeruten Agios Kirikos Kastelorizo færgerute sejler ikke i øjeblikket. Agios Kirikos Kastelorizo sejladsernes varighed og hyppighed kan variere fra sæson til sæson.
Se vores Deal Finder for alternative ruter og sammenlign priser, tider og tidsplaner.
Flere ruter end nogen anden.
Sammenlign priser, tider og ruter ét sted.
Ændr nemt planer med flexi-billetter.
Book e-billetter og administrer rejser i appen.
Live-sporing af skib og opdateringer i realtid.
Førsteklasses kundesupport, når du har brug for det.
Agios Kirykos er en by og tidligere kommune på øen Ikaria i Det Ægæiske Hav i Grækenland. Øen har sit navn fra Icarus, søn af Daedalus i den græske mytologi, som faldt i havet i nærheden. Det Arkæologiske Museum, der ligger i landsbyen Kambos, står på en bakke, som engang var den gamle fæstning Oinoe. Museet indeholder over 250 genstande, herunder neolitiske redskaber, lerkar, ler statuetter, søjler, mønter og udskårne gravsten.
Ikaria er forbundet til havnene i Piræus og Rafina. Man kan også besøge de nærliggende kykladiske øer Syros, Tinos, Mykonos og Andros. Der er også færgeforbindelser fra Ikaria til Rhodes.
Kastelorizo er en græsk ø, der er den mindste, og muligvis den smukkeste, af Dodekaneserne. Den ligger på den mest østlige kant af Grækenland og kendes sommetider ved sit gamle navn, Megisti, som den hed frem til middelalderen. Under denne del af øens historie, byggede riddere af St John Castello Rosso, med sine dobbelt vægge og brystværn, på klipperne over havnen. Det er fra denne konstruktion øens nuværende navn stammer fra. I øens nyere historie førte fiskeri og skibsfart til dens voksende rigdom.
Kastelorizos eneste befolkede område er i og omkring den maleriske Kastellorizo landsby, som har to områder – Pigadia og Chorafia – og kan kendes ved sine smalle brostensbelagte gyder og traditionelle farverige huse, komplet med træ balkoner.
Der er færgeforbindelser fra øens havn til Rhodos, Kos, Nisyros, Piræus, Kalymnos, Symi og Astypalea.